eduAromatica

Vetiver in aromaterapie

Vetiver in aromaterapie

Vetiverul (Vetiveria zizanioides) este o plantă folosită în aromaterapie pentru proprietățile sale calmante, de stabilizare și de încurajare a centrării. Uleiul esențial de vetiver este obținut prin distilarea rădăcinilor uscate ale plantei și are un miros de pamant cu note lemnoase și afumate, eventual si de caramel.

Azi voi vorbi despre utilizarea lui in aromaterapie, chiar daca in parfumerie, in special in parfumo-terapie isi dezvaluie beneficiile mai bine.

Vetiver: cum poate fi folosit

Stimulează circulația

Se pot aplica câteva picături de ulei esențial de vetiver diluat pentru a masa zonele interesate. Este de ajutor si in cazul flebitelor.

Stabilizare Emoțională

Ajuta la echilibrarea emoțiilor și la gestionarea stărilor de anxietate sau agitație. Se pot dilua câteva picături de ulei esențial de vetiver în ulei purtător pentru a masa zona plexului sau încheietura mâinilor.

Focalizare asupra obiectivelor

Vetiverul ajuta in recuperarea energiilor, favorizând focalizarea si realizarea obiectivelor. Se pot dilua 2-3 picături intr-un ulei purtător pentru a masa tălpile picioarelor.

Meditație și Centrare

Vetiverul în timpul sesiunilor de meditație sau momentelor de centrare, facilitează conectarea la interior și liniștea interioară.

Vrei sa inveti sa creezi parfumuri acasa?  Inscrie-te la newsletter, primesti un set de 4 emailuri cu descrierea uleiurilor esentiale si cateva retete. In plus, vezi din timp urmatoarele cursuri pe care le voi organiza.

Intra in comunitatea eduAromatica si participa la discutii: