eduAromatica

Uleiuri esentiale pentru par vara

Uleiuri esentiale pentru par

Vara este momentul in care ma bucur de natura din plin. Este o perioada in care o pauza e binevenita, in care fiecare isi incarca bateriile pentru noi provocari.

Si daca iti place sa mergi la mare, in vacanta in general, stii ca pentru par poate nu este o bucurie. Pe de-o parte are nevoie de mai multa ingrijire, pe de alta in vacanta poate e mai greu sa faci asta.

Poate fi utila o masca regeneranta pentru par pe care sa o amplifici cu uleiuri esentiale. Imi place sa amestec mai multe plante in acest sens, pentru a obtine un efect sinergic.

Masca folosind un amestec de plante

Anul asta am folosit urmatoarea formula de plante, in cantitati egale:

  • Brahmi (Bacopa monnieri) care are un efect revitalizant pentru par
  • Kappor Kachli (Hedychium spicatum) – este din familia cu ginger si are un miros placut. Are proprietati antiseptice, stimuleaza cresterea si parul va fi mai luminos si mai voluminos in urma aplicarii
  • Shikakai (Acacia concinna) – se obtine din fructe si este folosita pentru a contrasta matreata, pentru a fortifica radacina parului si a stimula cresterea.

Ce uleiuri putem folosi?

La amestecul de ierburi putem adauga un pic de ulei vegetal, poate fi de ricin, de avocando sau de canepa, si un ulei esential, vara prefer salvia sclarea sau ylang-ylang, care au un efect bland si faciliteaza relaxarea in timp ce mentinem amestecul.

Mod de pregatire si folosire

Se adauga apa calduta pentru a ajunge la un amestec de consistenta unui iaurt si se lasa 15 – 20 minute inainte de aplicare. Se aplica pe pielea capului si pe lungime, lasand undeva intre 20-30 de minute, cu capul acoperit de o folie de plastic pentru a mentine umiditatea.

Se poate clati cu apa si daca e nevoie se poate aplica foarte putin sampon.

    Vrei sa inveti sa-ti pregatesti produse de care ai nevoie (parfum, unguent, crema, masti)?  Te invit sa te inscrii la newsletter, sa vezi din timp urmatoarele cursuri pe care le voi organiza. Primesti gratis un ghid introductiv.

    Intra in comunitatea eduAromatica si participa la discutii: