eduAromatica

Transpiratia e o problema?

Cum gestionezi transpiratia cu palmarosa

Sunt doua probleme legate de trasnpiratie, una este legata de gestionarea mirosului neplacut si este cea mai raspindita. Cred ca toti cunoastem aceasta, cu atat mai mult cu cat in conditii de stres extrem, in special la nivel emotional, devine si mai acuta.

Cea de-a doua problema este legata de traspiratia excesiva si astazi nu voi vorbi despre acest aspect.

Sunt mai multi factori care contribuie la mirosul greu de suportat al transpiratie, cel universal valabil este legat de ambientul umed si cald care favorizeaza formare micro-organismelor. Raspunsul aromaterapiei la aceasta este uleiul de Palmarosa, fiind cel mai eficient in acest sens, in plus are si un miros placut, usor de tolerat.

Palmarosa contine o mare cantitate de geraniol, care are un efect antimicrobian, antifungic si antibiotic. Astfel previne formarea micro-organismelor si a mirosului neplacut al transpiratie. Se pot adauga 4-5 picaturi la 100ml de deodorant.

De asemenea, se poate include in produsele de curatat pentru casa intrucat combate formarea acarienilor de praf, care pot cauza alergii in persoanele sensibile.

Este folosit in probleme legate de piele, cum ar fi eczeme sau acne, regleaza activitatea seboreica si ajuta in mentinerea hidratarii. Este nevoie sa fie folosit in diluitii sub 6%.

Este un ulei cu aroma dulce, un pic verde, care aminteste de trandafir. Armonizeaza cu lamaie, bergamota, muscata roz, pathcouli, vetiver, precum si cu cimbru.

La nivel subtil, energetic, se poate folosi pentru a reduce tendinta spre perfectionism si a elibera vina ca nu esti la intaltime.

Este contraindicat la copii sub 6 ani si in timpul sarcinii (dozat corespunzator se foloseste pentru a induce contractiile dupa trecerea termenului).