eduAromatica

Sofran – caldura zilelor de toamna

Pentru mine octombrie inseamna ritualul sofranului. De cateva zile au inceput sa iasa in gradina florile. Dupa ce ieri a plouat toata ziua si nu am avut prea multe de cules, azi in gradina am gasit o multitudine de flori care ma asteptau semete, unele cu petalele in vant.

In timp ce le curatam, am revazut in minte evolutia lor, de la cum iese si se deschide floarea, la cum atrage putinele albine si bondari care inca tin piept frigului.

Inainte sa se deschida, floarea e acoperita de un val alb transparent si pistilul este deja la vedere. Cele trei fire de pistil au o culoare rosie – portocalie intensa in contrast cu restul plantei. Petalele sunt de un mov delicat si floarea are un miros extrem de parfumat care atrage impolinatorii de la distanta.

Practic sofranul isi arata ce are mai bun imediat, nu tine ascuns ceea ce are pretios. M-am gandit ce frumos ar fi daca fiecare din noi ar face la fel, daca ce avem mai bun ne-ar precede, ca un mesaj de bun venit pentru ceilalti. Inchide ochii si incearca sa-ti imaginezi o astfel de lume pentru cateva clipe. E weekend si e frumos sa visezi.

O sa-mi fac o tinctura in alcool si o sa o folosesc cu imaginea asta in minte.

Daca vrei sa stii cum il poti folosi, gasesti mai multe sugestii aici: https://eduaromatica.eu/aur-rosu-sofran/

Daca vrei sa afli mai multe despre uleiurile esențiale te invit sa te înscrii mai jos la minighidul gratuit si in comunitatea telegram https://t.me/+zbK33pKwsaYzZGFk