eduAromatica

Un excelent ulei esential cicatrizant: Smirna

Ulei esential de smirna: un bun cicatrizant

Inainte de-a pleca in vacanta exista un moment de trepidatie pina e gata valiza, oare reusesc sa iau tot ce vreau, chiar imi sunt necessare toate lucrurile pe care le am in minte. Acelasi lucru e valabil si pentru cosmetice si alte produse de ingijire sau trusa medicala.

Cred ca te regasesti in procesul de filtrare si organizare a ceea ce va trebui sa intre in valiza, pe cat posibil lasand loc si pentru cadouri la intoarcere. Acest proces e cu atat mai complicat cu cat locul in care mergem e necunoscut. Cel putin asa este pentru mine.

Se intampla ca anumite probleme sa apara deja inainte de plecare, cum a fost in cazul meu, am avut o foliculita, un fir incarnat pe picior care s-a infectat. Nimic grav sau complicat insa caldura, praful si transpiratia nu favorizeaza vindecarea spontana. Asa am ales un singur ulei pentru a maximiza beneficiul si pentru a avea ceva usor de folosit: smirna.

Cum am folosit smirna

Este nevoie de un ulei de buna calitate, altfel poate di complicat de folosit. Mai exact, cand este deschis frecvent contenitorul, uleiul esential de smirna tinde sa devina din ce in ce mai vascos. Am ales o sticluta mica de 2 ml, pe care am umplut-o pe jumatate, mai mult decat suficient.

Si astfel am putut sa folosesc smirna atat direct, localizat unde am avut nevoie cat si amestecata cu crema sau dezinfectant.

A fost o alegere excelenta, in vacanta mici zgarieturi sau iritatii cauzate de caldura sunt la ordinea zilei si efectul calmant, antibacteric si cicatrizant al smirnei a fost de real ajutor.

Ce altceva mi-a fost util

Dincolo de smirna m-am bucurat ca am avut dupa mine si un amestec de ravintzara, eucalipt si cimbru tujanol, intrucat trecerea de la caldura extrema la aerul conditionat polar mi-a dat o durere de gat si un pic de febra la un moment dat. Cu aceasta combinatie si o dupa-masa de odihna am fost ca noua in ziua successiva.

Tu ce ai folosit miraculos in vacanta? Sper ca nu ai avut nevoie, insa cine are copii cred ca intotdeauna foloseste cate ceva, macar un dezinfectant.

Vrei sa inveti sa pregatesti parfum, unguent, crema, masti?  Te invit sa te inscrii la newsletter, sa vezi din timp urmatoarele cursuri pe care le voi organiza. Primesti gratis un ghid introductiv.

Intra in comunitatea eduAromatica si participa la discutii: