eduAromatica

Reactie accentuata la muscaturi de insecte?

Personal prefer caldura verii, chiar si atunci cand e greu de suportat. Pur si simplu imi este mai usor sa ‘mor’ de cald decat de frig. Stiu ca e subiectiv, pentru multi e mai usor de tolerat frigul, in idea ca mai pui ceva pe tine.

Insa daca exista ceva ce nu suport vara sunt muscaturile de insecte. Nu ma refer la suparatorii si enervanti tantari, corpul meu reuseste sa tolereze si sa reactioneze cu putin ajutor la muscaturile lor.

In schimb exista o serie de alte vietati insuportabile pentru corpul meu (Phlebotomus sau paianjeni). Muscaturile lor genereaza reactii usor alergice, adica umflaturi pronuntate si mancarime care ma trezeste din somn.

Tratament decisiv

Pentru genul asta de muscaturi am nevoie de un tratament mai agresiv, cateodata nici cortizonul nu ajuta. Intoarsa acasa din vacanta am cautat printre esentele mele aromatice ceva care sa ma ajute.

Am gasit un suport eficient in urmatorul amestec: mustel german extras CO2 (verde la culoare si mai economic fata de uleiul esential), lavanda spica si menta. Aplicat spot, fara dilutie in cazul asta, am obtinut o reducere substantiala a iritatiei, aplicat imediat a fost suficienta prima doza. Pentru cele deja in curs a fost nevoie de mai multe aplicatii, in orice caz dupa o zi erau mai bine, inactivate.

Sper sa fie util acest amestec celor care au reactii mai accentuate decat ‘normal’. 

Vrei sa inveti sa-ti pregatesti propriile blenduri?  Te invit sa te inscrii la newsletter, sa vezi din timp urmatoarele cursuri pe care le voi organiza.

Intra in comunitatea eduAromatica si participa la discutii: