eduAromatica

Cel mai simplu mod de a parfuma in casa

Parfumarea casei

Vara, mai ales in zilele nu foarte calduroase, bine ventilate, prefer sa parfumez in casa folosind metoda antica, adica punand rasini sau alte materiale aromatice pe un carbune incins.

Metoda traditionala

Se poate folosi pentru purificare, unde salvia alba, ienuparul sau palo santo sunt protagonisti de necontestat. Pentru a schimba atmosfera in casa, vara imi place sa ard rozmarin, isop impreuna cu tamaie pentru o aroma mai proaspata si mai intaltatoare.

Folosind metoda traditionala parfumul care rezulta in urma arderii este difuzat instantaneu in toata casa. Chiar si dupa ce aerisesc pentru a evita fumul care se formeaza, aromele inca persista in casa in mod subtil si diafan.

Evident, in zilele prea calde si umide, in care nu se misca o frunza, difuzorul de arome sau un spray aromatic de folosit ad-hoc sunt solutia ce-a mai buna.

Arderea aromelor are ceva sacru, focul ajuta la purificare, nu intamplator se spune ca este unicul element care nu poate fi poluat.

Ce am folosit azi?

De data asta am folosit un amestec de rasina labdanum de la Rocky&Rosie Fragrances (https://www.instagram.com/rockyrosiefragrances/), de o calitate excelenta, cu un miros dulce, intepator si intens. Pentru un parfum mai rotund am adaugat lemn de santal, ienupar si boswellia frereana, care este o tamaie cu note de citrice.

Folosesti metoda traditionala? Ce iti place mai mult?

Vrei sa inveti sa-ti pregatesti propriile parfumuri?  Te invit sa te inscrii la newsletter, sa vezi din timp urmatoarele cursuri pe care le voi organiza.

Intra in comunitatea eduAromatica si participa la discutii: