eduAromatica

Parfum digital

Parfum digital

Ai auzit de „parfumuri digitale”? Ce știi despre ele? Iți place idea?

Îmi place sa mă opresc si sa reflect la posibile scenarii de viitor. Inteligenta artificiala (IA) va face parte din viată noastră tot mai mult, ma gândesc ca va deveni indispensabila, mai prezenta decât celularul.

Unul din aspectele unde va fi folosita este inclusiv cel creativ. Ușurința cu care deja putem crea imagini cu ajutorul IA nu va fi singurul mod de folosire. Va fi folosita tot mai mult pentru a crea parfumuri, pentru a genera combinații noi.

Parfumurile generate de inteligența artificială, cunoscute și sub numele de „parfumuri digitale”, reprezintă o evoluție relativ nouă în lumea parfumurilor. Aceste parfumuri sunt create cu ajutorul algoritmilor de inteligență artificială, care sunt capabili să analizeze datele despre parfumurile existente și să creeze noi arome unice.

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării inteligenței artificiale pentru a genera parfumuri este că permite un proces mai eficient și mai rentabil. Metodele tradiționale de creare a parfumurilor implică o cantitate semnificativă de încercări și erori, precum și o încredere în intuiția și experiența parfumierilor. Cu toate acestea, prin utilizarea algoritmilor de inteligență artificială, parfumierii pot crea rapid și ușor un număr mare de variații de parfumuri diferite și le pot testa cu consumatorii, fără a fi nevoie de atâtea ingrediente fizice sau de teste de laborator.

Un alt avantaj al parfumurilor generate de IA este că acestea pot oferi, potențial, o experiență de parfumare mai personalizată. Utilizând date cum ar fi parfumurile preferate ale unei persoane și chimia pielii, un algoritm de inteligență artificială poate crea un parfum personalizat care să fie adaptat individului.

În prezent, s-au făcut deja experimente de folosire a IA pentru a genera parfumuri începând din 2019 cu Philyra de la IBM.

In concluzie, in viitor va fi cu atât mai prețioasă folosirea aromelor naturale, imposibil de standardizat si mai ales crearea parfumurilor si cosmeticelor personalizate folosind arome naturale, fără sau mai bine cu ajutorul IA. Cred ca va creste si sensibilitatea noastră la ce si cum facem si la materia prima folosita.

P.S. In imagine o fotografie generata de IA in 60 de secunde.