eduAromatica

Un ajutor de pret pentru tulburari emotionale: Neroli

Flori de portocal

Uleiul esențial de neroli este extras prin distilarea in curent de aburi a florilor de portocal amar (Citrus aurantium var. Amara). Denumirea de neroli este dată parfumului florilor de portocal în Franța în onoarea Annei Maria de la Tremoille de Noirmoutier, soția lui Flavio Orsini, Ducele de Bracciano și Prințul de Nerola, care l-a adus în Franța din Lazio.

Florile de portocale amare, precum și florile de trandafir, au fost folosite în medicina tradițională timp de mai multe secole, iar primele distilări au fost facute pentru a obține ape aromate, deoarece conțin cantități minime de ulei esențial. Acestea au fost utilizate pentru probleme digestive și ca arome alimentare.

Chiar și astăzi, uleiul esențial sau apa aromatică de neroli este folosit pentru a parfuma pastiera napolitana, un dulce tipic de Pasti la Napoli (pentru uz casnic recomand apa aromată având în vedere mirosul puternic al uleiului esențial).

Proprietățile uleiului esențial de neroli:

– utilizat ca sedativ în caz de tulburări psihosomatice, anxietate, nervozitate

– util în caz de șoc emoțional

– utilizat în îngrijirea tenului matur, sensibil sau predispus la acnee, util în cazul vergeturilor și cicatricilor

– antibacterian și antifungic cu spectru larg, util pentru răceli, gripă, remediu excelent pentru tuse spasmodică și iritantă (poate fi utilizat și pentru copii)

tonic digestiv

– tonifierea fibrelor musculare

Se extrage si absoluta din floarea de portocal, care este folosită împreună cu uleiul esențial în parfumerie pentru aroma dulce și florală delicată. Parfumul său este asociat cu puritatea, echilibrul dintre conștient și inconștient, armonia dintre inimă și minte.

Daca vrei sa afli mai multe despre uleiurile esențiale te invit sa te înscrii la mini ghidul gratuit pe care l-am pregătit si sa intri in comunitatea de pe telegram.