eduAromatica

Neroli: o esenta versatila in parfumerie

Neroli: o susbstanta versativa in parfumerie

In perioada asta incep sa infloreasca copacii de citrice, de lamai si portocale, si parfumul florilor este irezistibil. In aromaterapie si in parfumerie, parfumul florilor de portocal se numeste neroli. Se foloseste atat uleiul esential extract prin distilarea in curent de aburi a florilor, de regula uscate, cat  si absoluta extrasa cu ajutorul solventilor.

Daca ai trecut pe langa flori si ai simtit mirosul lor stii despre ce vorbesc. Au un parfum proaspăt, floral, vesel și reconfortant, cu nuanțe jucăușe de portocală amară care se impletesc cu senzatii ierboase. O senzatie de primavara cu verdele ei crud si cu aroma puritatii care se trezeste la viata.

Neroli are note atat de vârf, de deschidere intr-un parfum, mai ales uleiul esential, cat si note de mijloc, mai intense cand vorbim de absoluta, cu aroma care poate fi mai verde si mai racoritoare, cand provine din Tunisia sau sudul Italiei, sau cu note mai dulci si mai narcotice cand florile provin din Maroc.

Absoluta are o buna persistenta, cu note de final care completeaza notele de baza.

In parfumerie este o substanta foarte versatila, se foloseste atat in apa de colonie si in parfumurile barbatesti, percum si in parfumuri florale mai intense, asociata cu trandafirul, cu iasomia sau cu ylang-ylang. Este suficienta o mica cantitate pentru a te bucura de frumusetea acestei esente.

Iti propun sa incerci doua combinatii:

  1. Verde si proaspata: Lavanda + Neroli + Lamaie + Mandarina Verde
  2. Verde  si aromata : Cuisoare + Neroli + Tamaie + Gref

Tie cum iti place sa folosesti neroli?

Daca vrei sa inveti sa folosesti creativ uleiurile esentiale te invit la cursul din martie: https://eduaromatica.eu/curs-aromoterapia/

Iti doresc o zi minunata! O zi in care primavara sa-ti picure in suflet bucuria si puritatea renasterii!

P.S. Un articol despre proprietățile si originea denumirii: https://eduaromatica.eu/neroli/