eduAromatica

Lămâia si beneficiile ei

Lămâia si beneficiile ei

Uleiul esențial de lămâie (Citrus limon) este extras in general din coajă la rece, aceasta este un avantaj, chiar și în absența uleiului esențial putem mirosi parfumul său, răzuind coaja unei lămâi, ideal ar fi netratată.

Uleiul esențial de lămâie (Citrus limon) aduce claritate, luminozitate, ne ajuta să ne concentrăm asupra a ceea ce contează pentru noi.

Uleiul esențial de lămâie este fotosensibil, prin urmare, aplicarea pe piele înainte de expunerea la soare nu este recomandată (nu se aplică în ultimele 12 ore). Se găsesc si uleiuri fără furocumarină (FCF) care nu au contraindicații din acest punct de vedere.

Beneficiile uleiului esențial de lămâie:

– în difuzarea ambientală ajută la purificarea aerului

– îmbunătățește digestia (Limoncello este unul din preparatele alcoolice care se bazează pe asta)

– facilitează drenajul

– favorizează circulația

– îmbunătățește imperfecțiunile celulitei

– face tenul mai proaspăt și luminos

Printre efectele psihologice constatăm că aduce claritate, calmează nervozitatea, îmbunătățește capacitatea de concentrare și simțul analitic; se numără printre uleiurile care pot fi utilizate în timpul studiului.

Pentru a exploata mai bine aceste proprietăți, se recomandă o difuzie intermitentă pentru a maximiza efectele, în caz contrar, intervine adaptarea și efectele nu mai sunt percepute. În acest scop, este posibil să folosiți inhalatoare personale sau difuzoare care au posibilitatea de a programa funcționarea intermitentă.

Uleiul esențial de lămâie este folosit și în parfumerie, pentru o notă de vârf de limonadă, proaspătă, care în funcție de origine poate fi mai mult sau mai puțin verde și acerbă.

O rețeta care se poate folosi pentru studiu:

– 3 picături Lămâie

– 4 picături Grapefruit

– 3 picături Rozmarin