eduAromatica

Cum alegi uleiurile pentru pielea ta? Factorul comedogen

Factorul Comedogen

Unul din factorii de care sa tii cont cand iti alegi uleiurile sau cremele pentru ten este factorul comedogen, mai ales daca ai tenul gras sau predispus la acnee.

Ce inseamna comedogen si ce anume e bine sa evitam?

Comedogen se refera la unul sau mai multe ingrediente ce au capacitatea de a ocluziona porii. Pe langa uleiurile vegetale mai exista si alte substante folosite in produsele cosmetice pe care ar fi bine sa le alegem in cunostinta de cauza.

Exista o scara, o conventie, care clasifica uleiurile in functie de factorul comedogen de la 0 la 5, unde 0 nu blocheaza porii si 5 are efect propunzat de ocluzionare a porilor.

Pentru tenul gras sau acneic ar fi bine sa alegem produse cu factor comedogen de la 2 in jos, insa pentru tenul uscat ar putea fi indicata folosirea uleiurilor de la mijlocul scarii, pentru efectul emolient pe care il au.

Mai jos o lista a uleiurilor vegetale mai comune cu indicatia de folosire.

Nu exista o formula magica, e nevoie de test pentru a vedea ce ti se potriveste mai bine in functie de tenul tau. Pentru pielea corpului e nevoie de mai putina atentie si produsele pot fi diferite fata de cele folosire pentru fata.

Eu, care am ten mixt-gras, prefer uleiurile de canepa, de argan, de zmeura cu adaos de ulei de macese, avocado, jojoba pentru zona ochilor unde am nevoie de ceva mai hranitor.

Uleiul de germeni de grau, care este ideal pentru cine are ten uscat sau ca anti-age, este sensibilizant sau chiar alergen si personal nu pot sa-l folosesc defel.

Uleiul de cocos, care nu e indicat pentru fata in cazul meu, il folosesc cu success pentru corp, in special vara. De asemenea il folosesc si in diferite balsamuri cu scop terapeutic sau preventiv.

Tu ce folosesti pentru a mentine pielea intr-o stare optima? Ce ti-ar place sa aprofundez?

Daca vrei sa afli mai multe despre uleiurile esențiale te invit sa te înscrii mai jos la minighidul gratuit si in comunitatea telegram https://t.me/+zbK33pKwsaYzZGFk