eduAromatica

Esente de Craciun

Atmosfera de Craciun

Simt frenetismul acestor zile, cu ultimele pregătiri acasă înainte de sărbători, cu presiunea de la servici pentru a termina activitățile importante înainte de o pauza binemeritata.

Sentimentul de prea mult devine copleșitor si simt nevoia sa ajut organismul folosind uleiurile esențiale. Atât pentru a ajuta mintea sa perceapă mai puțin stresul, cat si pentru a ajuta corpul a se simți ocrotit.

Esențele pe care le alternez sunt chiparosul si vanilia. In cazul asta folosesc chiparosul pentru suport in stresul fizic si intelectual in aceasta cursa, pentru a evita efectul neplăcut de-a avea o cădere de sărbători. Acum mulți ani mi se întâmpla sa am probleme de sănătate de sărbători, tocmai datorita tensiunii prea mari înainte de-a mă opri de Crăciun. Am învățat sa previn si sa las pe anul viitor ceea ce se poate.

In afara de folosirea uleiului esențial folosesc si apa aromatica ca un tonic.

Vanilia are darul de-a relaxa tensiunea in mod diferit. Are o nota dulce, care te învăluie si te eliberează de tensiuni, o nota feminina care încurajează creativitatea si te ajuta sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva diferita, eliberat de stres. Se poate dilua o picătura de vanilie in ulei vegetal pentru a o aplica pe piept la nivelul inimii.

Mai jos doua rețete care se pot folosi in difuzor. Poți sa folosești in timpul zilei blendul cu chiparos:

– 5 picături ulei esențial de chiparos

– 3 picături ulei esențial de grapefruit

– 2 picături ulei esențial de bergamota

Si seara poti sa te destinzi cu un masaj prețios pe baza de vanilie:

– 1 picătură absoluta vanilie

– 1 picătură ulei esențial de trandafir

– 5 picături ulei esențial de portocala dulce

– 30 ml de ulei vegetal (orez sau sâmburi de struguri de exemplu)

Iți urez sărbători liniștite, in căldura celor dragi, care sa te ajute sa te regenerezi si sa te pregătești pentru noul an.

Crăciun Fericit!