eduAromatica

Elixir de iarna – o mangaiere pentru ten

elixir_iarna_ten

Luna ianuarie pentru mine inseamna confortul din fiecare minut de lumina castigat zi de zi. E luna apusurilor calde de iarna, cand cerul se coloreaza fantastic, in special in zilele super senine, cand lumina pare ireala.

Asta ma ajuta sa tolerez mai usor frigul de afara, gerul care pare sa se agate de mine cum ies din casa. Am nevoie sa am mai multa grija de piele, ma uit in oglinda si imi pare ca am calatorit in timp. Tenul este uscat, ridurile se accentueaza si parca am 5 ani in plus.

Incep sa caut printre uleiurile vegetale acele uleiuri hranitoare, cum ar fi avocado sau argan sau amandoua, si uleiuri esentiale mai energizante ca un lemn de trandafir si ma pun pe treaba pentru a-mi crea un elixir potrivit. Cateodata e nevoie de mai multe experimentari, documentez totul in jurnal si observ ce ma bucura cel mai mult.

Am ramas la o formula pe baza de ulei de musetel de-al meu cu ulei de macese, avocado si hibiscus in care am adaugat lemn de trandafir, trandafir de damasc si santal. Il folosesc pentru zona delicata de sub ochi si dincolo de efectul placut pe piele ma bucur si de parfumul inviorator.

Evident fiecare are nevoie de ceva specific, in cazul meu nu exagerez prea tare cu uleiurile vegetale mai bogate si mai ales sunt atenta la factorul comedogenic intrucat am un ten mixt – gras.

Gasesti aici procedeul pentru a crea un ulei personalizat ca cel de musetel mentionat mai sus: https://eduaromatica.eu/ulei-personalizat-de-sunatoare/

Tu ce folosesti in perioada asta pentru a mentine pielea intr-o stare optima? Ce ti-ar place sa aprofundez?

Daca vrei sa afli mai multe despre uleiurile esențiale te invit sa te înscrii mai jos la minighidul gratuit si in comunitatea telegram https://t.me/+zbK33pKwsaYzZGFk