eduAromatica

Cum alegi un ulei esential?

Cum alegi un ulei esential?

Cred ca si tu când cauti un ulei esențial, pe care de cele mai multe ori nu poți sa-l mirosi înainte, vrei sa fie cel mai bun posibil. Cel puțin eu la asta mă aștept.

Mai jos iți las niște indicații care se pot verifica examinând eticheta, ce e bine sa fie scris:

– Numele uleiului

– Indicație daca este o absoluta sau un ulei esențial distilat sau extras la rece

Numele botanic al plantei – indispensabil

– Partea din planta folosita la extragere – ar fi util sa fie (sunt plante din care se extrag uleiuri diferite cum ar fi portocalul, scortisoara etc.)

– 100% natural – indispensabil – nu întotdeauna este garanție de calitate din păcate

– Originea – ar fi util sa fie prezent locul de provenienta al plantei

– Cantitatea – indispensabil

– Lotul uleiului – indispensabil

– Data de expirare – indispensabil

– Data de extragere – ar fi util sa fie

– Chimio-tipul sau componentul cel mai predominant – ar fi util sa fie

– Indicatii de folosire – daca este pentru uz oral sau nu, desi asta poate sa nu fie relevant, depinde de certificarea furnizorului. Adica un ulei esential de lamaie se poate folosi inclusiv oral daca este pur, chiar daca furnizorul este certificat doar pentru uz cosmetic.

– Analiza GC/MS – ar fi bine sa verificați daca furnizorul o are la dispoziție pentru uleiul cumpărat, identificat de lot

In poza sunt uleiuri/absolute de la furnizorul spaniol terpenic.com, pe care le folosesc frecvent pentru calitatea lor.

De exemplu, pentru trandafir se vede ca este o absoluta nu un ulei esențial (metoda diferita de extracție), se vede originea (Turcia), cantitatea, cele 2 componente predominante (citronelol, geraniol), numele botanic care in cazul asta coincide cu numele absolutei. Lotul si data de expirare sunt tipărite direct pe eticheta de la absoluta. Este indicata parte din planta: flori.

Cel mai bine ar fi sa puteți mirosi produsul înainte de cumpărare, așa puteți sa verificați daca va place in primul rând si eventual ce profil olfactiv are.