eduAromatica

Cum alegi uleiurile pentru urmatorul parfum?

Cum alegi uleiurile pentru urmatorul parfum?

Azi am sa-ti povestesc cum incep sa ma gandesc la un nou parfum si care este procesul meu creativ.

O sa iau ca exemplu o idee simpla, usor de imaginat, in asa fel incat sa poti invata din ceea ce fac eu. In fiecare an imi fac un parfum de Craciun. Mi-am dorit sa obtin un parfum cald, cu note de rasina, mai mult sau mai putin aromatic.

In functie de ce simt in fiecare an, daca am vreo esenta pe care o prefer plec de la ea. Este un proces pur emotional, chiar daca la inceput exista si o parte mai organizata.

Anul trecut mi-am dorit un parfum cald, puternic aromat si energizant, un parfum de foc. De la ideea asta am facut o prima selectie de uleiuri, cautand sa fie presente toate notele, de baza, mijloc si de varf.

Am plecat de la urmatoarea selectie:

  1. Baza: Tonka, Ladbano, Patchouli, Sandal, Iris, Tamaie, Vanilie
  2. Mijloc: Scortisoara, Telina, Ylang-ylang, Muscata, Cedru Atlas, Molid negru
  3. Varf: Anason, Portocala dulce, Bergamota, Piper Negru, Coriandru

Cu aceasta selectie am inceput sa ma joc, sa fac testul olfactiv si sa vad cu ce rezonez, ce-mi place. Daca vrei sa inveti sa faci asta te aspept la curs: https://eduaromatica.eu/curs-aromoterapia/

In final am ales urmatoarele esente: Tonka, Vanilie, Patchouli, Scortisoara, Portocala dulce si Anason.

O alegere simpla si eficienta pentru ce mi-am dorit, cu forta pe care tonka o aduce, nota dulce si intensa de vanilie, patchouli aduce un pic de echilibru in mijlocul esentelor dulci, contributia aromata si exploziva a scortisoarei, imblanzita un pic de portocala dulce si nota intriganta de deschidere pe care o da anasonul.

Rezultatul imi place si acum mult. Si in zilele mai reci al primaverii inca simt nevoia de un plus de energie.

Lasa-mi un comentariu legat de ce-ti sugereaza aceasta combinatie? Reusesti sa ti-o imaginezi? Simti vibratia decisa a scortisoarei si sustinerea unui acord de baza intens si bine ancorat?