eduAromatica

Ce este parfumul?

Ce este parfumul?

Pentru mine parfumul este inainte de toate o alegere, una intima, a ceea ce-mi stimuleaza simturile si ma face sa ma simt bine.

Sunt zile in care parfumul meu imi e suficient, in care nu simt nevoia sa folosesc altceva. Pielea si parul au parfumul lor si il consider super important. A fost intotdeauna esential acest miros si in relatie cu ceilalti, indiferent de parfumul folosit de cineva, mirosul pielii este totusi perceptibil, si asta inseamna afinitate sau nu in primele secunde de contact.

Cine a tinut in brate un nou nascut stie ca pielea lor are un miros unic, aduce a puritate si a candoare si in preajma lor e natural sa vrei sa eviti folosirea substantelor parfumate. E un pacat sa acoperi parfumul lor delicat si suav.

Parfumul face parte din limbajul non-verbal, din ceea ce percem legat de cineva inainte sa se prezinte. Inconstient tindem sa dam dreptate nasului, de aici o serie de expresii, ca de exemplu ‘Nu-mi miroase a bine’, atunci cand ne referim la o situatie.

Parfumul este si un bilet de vizita sau o arma de seductie, ne ajuta sa punem in evidenta anumite aspecte ale noastre in functie de contextul in care suntem. Este o explorare lenta, atat a substantei parfumate cat si a ceea ce vibreaza in noi in prezenta ei.

Primavara este anotimpul florilor prin excelenta, de la primele flori de camp care isi scot timid capul din zapada, la copacii care-si etaleaza coroana incarcata de flori, la florile delicate care apar inainte ca vara si caldura sa-si faca simtita prezenta.  

Imi place sa ies sa ma plimb in natura si sa simt amestecul de miresme in aerul proaspat al diminetii, sa ma bucur din plin de explozia de culori si parfumuri din jurul meu. In cazul asta evit sa folosesc un parfum personal, tocmai pentru a ma bucura din plin de ceea ce simt.

Pentru tine ce reprezinta parfumul?