eduAromatica

Cum poti sa imbunatatesti calitatea somnului cu uleiuri esentiale?

Calitatea somnului

Ai probleme cu somnul? Suferi de insomnie sau dormi agitata?

Știu ce înseamnă sa te bagi in pat si sa nu reușești sa te relaxezi după o zi stresanta la lucru. Si după ce adormi sa fii agitata, sa nu te odihnești bine.

Se întâmpla si copiilor foarte dinamici. Le e greu sa se liniștească si sa adoarmă sau dorm agitat, se mișca mult in timpul nopții. Așa am descoperit beneficiile uleiului esențial de mușețel. Băiatul meu intra in aceasta categorie. După un masaj cu ulei de mușețel efectul este imediat, adoarme mult mai ușor si mai repede, ritmul respirației se calmează si mai ales doarme mult mai profund. In plus beneficiez si eu de efecte inhalând aroma in timp ce-i fac masaj.

Este un ulei esențial costisitor însă beneficiile pe care le are sunt nemaipomenite.

Mușețelul roman (Anthemis nobilis sau Chamaemelum nobile) este o plantă perenă cu înălțimea de 10-25 cm. Uleiul său esențial este de culoare fluidă, galben deschis sau de culoare ușor albastră. Aroma sa este intensă, proaspătă și fructată.

Proprietățile uleiului esențial de mușețel roman:
– Sedativ și antispasmodic
– combate iritabilitatea, insomnia – un masaj cu o picătură promovează somnul și odihna profundă, poate fi utilizat și la copiii
– Promovează pofta de mâncare și ajută la digestie
– Antiinflamator și anti-alergic – indicat în caz de eczemă și piele iritată
– Ajută cicatrizarea
– Calmant indicat în caz de migrenă

Impactul mușețelului este minunat la nivel psihologic, calmează și ajută în caz de hipersensibilitate emoțională, util pentru depășirea unei traume afective, pentru echilibrarea exceselor.

Ai grija sa nu-l confunzi cu mușețelul german (Matricaria recutita sau Chamomilla recutita, Matricaria chamomilla) despre care o sa-ti vorbesc in curând.

Daca vrei sa afli mai multe despre uleiurile esențiale te invit sa te înscrii la minighidul gratuit si in comunitatea telegram https://t.me/+zbK33pKwsaYzZGFk