eduAromatica

Analiza GC/MS – de ce este utila?

Acest articol este un pic mai tehnic, iți voi vorbi despre compoziția uleiurilor esențiale, mai precis despre metoda prin care se determina.

Analiza GC/MS, denumire care vine din engleza gas chromatography-mass spectrometry, este utila pentru a cunoaște componentele unui ulei esențial si procentele in care un component este prezent.

Daca nu ai citit postarea despre cum sa alegi un ulei esențial iți las link-ul: https://www.facebook.com/eduAromatica/photos/a.126917009968697/143997041594027/

Aceasta analiza ajuta in a determina chimio-tipul pentru anumite uleiuri unde compoziția variază destul de mult, in funcție de procentul fiecărui component, cum ar fi cimbrul sau rozmarinul.

Exemplu analiza chimica GC/MS pentru uleiul esential de lamaie

Am ales un ulei mai simplu, ca lămâia pentru a vedea care sunt informațiile pe care aceasta analiza le arata. In acest exemplu componentele sunt deja clasificate pe familii.

Componenta principala este d-limonene, care are este antiinflamator, stimulează sistemul imunitar, analgezic, antibacterian, favorizează absorbția la nivelul pielii.

Din ceilalți monoterpeni, beta-pinene este antibacterian, antiinflamator, antioxidant si gamma-terpinene este antiviral, antioxidant si ajuta la eliminarea păduchilor.

Astfel ai o idee despre cum se poate folosi uleiul esențial de lămâie.